REGENERATIVNO DEJSTVO MATIČNOG MLEČA

se ogleda u tome što mleč iz svog sastava nadoknadjuje oštećenim ćelijama ono sto njima nedostaje i one imaju šansu da funkcionišu ponovo normalno .Potkrepljuje i dokaz da su naučnici otkrili u mleču preko četrdeset prirodnih antibiotika koji su glavno oružije u borbi protiv virusakoji prodiru u ćelije i tako je napadaju.Međutim i MLEČ takođe ulazi u ćelije i predstavlja nepremostivu prepreku za viruse.

Kao što ima stimulativno i regenerativno dejstvo na ćelije, MLEČ ima isto tako dejstvo

I na ŽLEZDE SA UNUTRAŠNJIM LUČENJEM i to-

HIPOFIZA reguliše hormonalni sistem i rad vitalnih organa.Luči hormone koji regulišu rad polnih i nadbubrežnih žlezda a takođe i hormon koji reguliše krvni pritisak i rad pojedinih mišića. Poremećena funkcija hipofize kod dece može izazvati patuljasti ili dzinovski rast a kod odraslih nesrazmeran rast ruku nogu i sl.

HIPOTALAMUS žlezda koja prima sve faktore iz spoljne sredine-stres, emocije,bol…

I prenosi ih na naše organe.

ŠTITNA ŽLEZDA luči supstancu tiroksin čiji je zadatakda reguliše metabolizam i da potstiče harmoničan razvoj tela.

GRUDNA ŽLEZDA koja je veoma značajna za rast i stvaranje limfocita B.Posle četrdesete godine funkcija joj slabi.

ŽELUDAC luči nekoliko hormona koji utiču na varenje . MLEČ utiče na nivo ovih hormona a takođe zatvara rupe na sluzokoži želuca(čireve).

JETRA žlezda koja filtrira sve otrove iz vode i hrane . MLEČ je regeneriše i stimuliše da

Funkcioniše normalno a na čoveku je da jetri pomogne pravilnom ishranom.

PANKREAS luči hormon insulin koji ima zadatak reguliše nivo šećera u krvi.Organele koje luče insulin zovu se Langerhansova ostrvca.Kod osoba obolelih od dijabetesa hjih ili nema ili su umanjene. MLEČ deluje na nivo šecera delujući na langerhansova ostrvca koja se lagano vraćaju svojoj funkciji.

NADBUBREŽNE ŽLEZDE luče andrenalin,hormon koji održava naš organizam u prirodnom skladu.

POLNE ŽLEZDE luče pod dejstvom hipofize ,muške i ženske polne hormone.

MLEČ blagotvorno deluje na lučenje hormona pomažuci kako muškarcima da održe svoj spermogram tako i ženama da mnogo lakše prebrode doba menopauze,kada se gase polni hormoni, sve ovo zahvaljujuči fitosterolima (hormonalnoj materiji iz mleća koja je veoma slična ženskim polnim hormonima-estrogenima)

Comments are closed